Shop & Retail

Belang van led retailverlichting 
Verlichting voor shop & retail biedt veel kansen. Juiste verlichting zorgt ervoor dat etalages en producten op de best mogelijke manier worden getoond en indien gewenst extra benadrukt. Retailverlichting voor een bepaalde sfeer die de winkelbeleving versterkt, dit heeft een positieve invloed op de koopbereidheid en uiteindelijke verkoopcijfers. Ook kan het koopgedrag worden gestuurd en ondersteund door middel van winkelverlichting.

Specificaties retailverlichting
Er zijn veel verschillende soorten winkels. Denk hierbij aan modezaken, supermarkten en woonwinkels. Voor elk type winkel zijn verschillende specificaties van belang. Zo zorgt een hoge kleurweergave (CRI) voor een goede visualisatie van producten. Hoe hoger de CRI, hoe beter de kleurweergave / natuurgetrouwheid van het licht. Een CRI waarde van 100 geeft kleuren weer zoals daglicht. Onze retaillijn wordt geleverd met een CRI van >80 of >90.

Lichtkleuren voor elke toepassing
De juiste lichttemperatuur, 3000K warm wit licht of 4000K koud wit licht zorgt voor de juiste sfeer. Naast de standaard lichtkleuren kunnen wij led modules leveren voor o.a. vlees / vis en zuivelproducten. Vraag hiervoor naar de verschillende mogelijkheden.

Brede range lichtbundels
Een andere belangrijk aspect voor retail verlichting is de lichtbundel. Hoe meer graden, hoe breder de lichtbundel straalt. De meest toegepaste gradenbundel straalt ca. 36 graden breed. Onze retail spots kunnen met verschillende gradenbundels worden geleverd in een range van 20 tot 60 graden.

Verschillende type armaturen
Focus Led Lighting heeft een breed scala armaturen welk geschikt zijn voor de shop & retail branche. Veel toegepaste armaturen zijn 3-fase led spots, ook wel tracklights genoemd. Deze spots worden in een spanningsrail bevestigd, het grote voordeel is deze zogenaamde railspots is dat ze draai- en kantelbaar zijn. De led tracklights kunnen tevens over de gehele lengte van de rail worden bevestigd. Hierdoor kan de verlichting mee veranderen met een andere winkelopstelling en producten op de gewenste manier uitlichten.

Naast railspots zijn (kantelbare) led downlights veel toegepaste armaturen. Kantelbare downlights zijn uiterst geschikt voor het aanlichten van stellingen en wanden. Als basisverlichting wordt regelmatig gekozen voor led panelen. Indien er niet wordt gewerkt met een systeemplafond, kunnen onze led panelen worden gependeld of gemonteerd middels een opbouwframe.

Ter aanvulling van de retail verlichting is het voor ruimtes groter dan 60m2 verplicht om anti paniek noodverlichting toe te passen. Tevens dienen winkels te zijn voorzien van noodverlichting met vluchtwegaanduiding. Deze nooduitgangsborden zorgen ervoor dat de nooduitgang of de weg ernaartoe duidelijk is aangegeven.

Geschikte armaturen voor de shop & retailbranche

Led downlights (36)

Led panelen (23)

Noodverlichting (39)

Retailverlichting (6)